drum_jud.jpgConsiliul Judeţean Caraş-Severin continuă să investească în infrastructura rutieră, în acest sens preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde, verificând vineri stadiul lucrărilor la două drumuri judeţene, la care se reface integral carosabilul.

”Este vorba de refacerea integrală a carosabilului, de la Reşiţa, până la Văliug, şi de la Reşiţa, până la Grădinari, unde, pe tronsonul Reşiţa – Lupac, lucrările au fost deja finalizate. În paralel, se continuă şi lucrările la drumul Slatina Timiş – Văliug, cu toate că aici finanţarea din fonduri europene a fost suspendată. Vă reamintesc că din cauza unor nereguli la unele proiecte care nu sunt din Caraş-Severin finanţarea a fost suspendată în toată ţara. Din fericire, însă, constructorul are puterea de a susţine lucrările şi pe mai departe”, a precizat Sorin Frunzăverde.

Costurile lucrărilor realizate se ridică, până în momentul de faţă, pentru drumul Reşiţa-Văliug, la cinci milioane lei, dintr-un total de peste 14 milioane lei, iar la Reşiţa-Grădinari, la peste 8 milioane lei, din totalul de aproape 16 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin Hotărârea de Guvern 577. Drumul Reşiţa – Grădinari, ca de altfel şi celelalte tronsoane, dintre Reşiţa şi Văliug şi Caransebeş – Muntele Mic, nu au fost reabilitate din anii ’70.

Sorin Frunzăverde speră ca, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, judeţul Caraş-Severin să mai primească fonduri pentru încă 250 km de drum. ”În acest fel, vom reuşi, până anul viitor, să investim în toată reţeaua de drumuri judeţene, aici fiind incluşi şi cei 600 km realizaţi în ultimii şase ani, care, până atunci, nu au avut asfalt. Banii pentru cei 250 km vor fi investiţi, în special, în Valea Almăjului, aici fiind neapărat necesare reparaţii imediate ale reţelei de drum”, a mai spus Frunzăverde. AGERPRES