Consilierii judeţeni cărăşeni au împărţit pe 18 ianuarie, în şedinţă ordinară, banii ce urmează să fie încasaţi din din impozitul pe venit, către cele 77 de localităţi din judeţ, principalele criterii de repartizare fiind vechimea arieratelor şi proiectele de dezvoltare.

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor constituite în fondul la dispoziţia CJ din cota de 17,25% din impozitul pe venit estimat a fi încasat. Suma ce urmează a fi repartizată este de peste 8,1 milioane lei, care vor fi împărţiţi în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. În acest sens s-a ţinut cont de solicitările venite din partea primăriilor. Chiar dacă nu toate primăriile au făcut astfel de solicitări, am încercat să împărţim sumele de bani în mod echitabil, în funcţie de proiectele pe care fiecare localitate le are, dar şi de banii primiţi de la Administraţia financiară„, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Dintre cele opt oraşe din judeţul Caraş-Severin, cea mai mare sumă a fost repartizată Caransebeşului – 380 mii lei, Oţelu Roşu a primit 333 mii lei, iar Oraviţa 304 mii lei. De altfel, municipiul Caransebeş înregistrează, la această dată, cele mai mari arierate. Municipiul Reşiţa şi oraşele Anina, Bocşa şi Moldova Nouă au primit câte 150 mii lei fiecare. AGERPRES