Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat pe 28 februarie, în şedinţă ordinară, suplimentarea sumelor destinate asigurării secţiunii de dezvoltare pentru două proiecte cu finanţare europeană, din care unul vizează creşterea eficienţei energetice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, iar cel de-al doilea, achiziţionarea de echipamente de intervenţie pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” şi „Banat” Timiş.

„Este vorba de 1,2 milioane lei pentru asigurarea fondurilor necesare derulării proiectului ‘Creşterea eficienţei energetice şi utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa – Staţionar 1’ şi 550.000 lei pentru proiectului transfrontalier ‘România – Serbia, iniţiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătăţirea diagnosticării şi tratamentului tumorilor maligne’. Alte două proiecte au vizat asigurarea cofinanţării Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru proiectul ‘Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat’ în cadrul căruia vor fi organizate exerciţii tactice comune româno-sârbe şi vor achiziţionate echipamente de intervenţie pentru ISU Semenic şi ISU Banat Timiş”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Mai exact, la sfârşitul anului bugetar 2018, a fost înregistrat un excedent în valoare de aproape 46,4 milioane lei, iar printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost aprobată utilizarea sumei de 43,5 milioane lei pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare. În şedinţa ordinară de joi, consilierii au aprobat majorarea acestei sume cu circa 1,8 milioane lei, prin introducerea la finanţare a altor obiective noi.

În plus, pe lângă obiectivele amintite, au fost alocaţi încă 30 mii lei, în vederea asigurării unei surse de energie de rezervă, care să permită funcţionarea lifturilor din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă, respectiv, a întreruperii alimentării cu energie electrică. AGERPRES