Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca, pentru atragerea de medici in oras are in lucru un proiect de oferire a unor locuinte de serviciu tip ANL.

„Incercam sa aducem medici la Braila, sa le dam locuinte de serviciu in regim de tip ANL. Vrem ca locuintele lor sa fie cat mai aproape de spital. Avem nevoie de medici specialisti, care sa poata da si un diagnostic pertinent dupa investigatii la aparatura performanta”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

O analiza facuta de Federatia Sanitas Braila arata ca peste jumatate dintre medicii din judetul Braila au peste 50 de ani, respectiv din 273 de medici cati exista in tot judetul, 119 au varste cuprinse intre 50 si 60 ani, iar 31 intre 60 si 70 de ani. „Suntem la limita necesarului cu numarul de medici pe specialitatile radiologie, psihiatrie, pneumoftiziologie, medicina muncii, nefrologie, ATI, obstetrica-ginecologie, neurologie, iar din punct de vedere al asistentilor medicali se simte la fel o lipsa acuta de personal cu experienta”, a declarat liderul Sanitas, Nicolae Saridache.