CJ Bistrita-Nasaud nu s-a constituit nici a doua oara

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud nu s-a putut constitui nici la a doua convocare, cei 13 consilieri ai PD-L continuand sa absenteze de la sedinta. Din acest motiv, presedintele CJ, democrat-liberalul Liviu Rusu, a convocat o a treia sedinta pentru 4 iulie.
“Negociem cu colegii din alte partide o noua majoritate. Speram sa fie alti vicepresedinti, decat nominalizarile anuntate de domniile lor. Nu dorim ca Marinescu (n.r. – fostul presedinte al CJ Bistrita-Nasaud, social-democratul Gheorghe Marinescu) sa mai fie vicepresedinte al acestui judet. Noi ne dorim ca acest consiliu sa functioneze”, a declarat Liviu Rusu.

In CJ Bistrita-Nasaud, majoritatea este conturata in jurul PSD si PNL, care detin 11, respectiv, sase din cele 30 de mandate de consilieri. Pentru functiile de vicepresedinti, liderii celor doua formatiuni i-au anuntat pe fostul presedinte Gheorghe Marinescu (PSD) si pe Mihai Bumbu (PNL).

Inainte de inceperea sedintei, consilierii PNL si PSD au fost nevoiti sa astepte in fata usii salii, deoarece noul presedinte al CJ a dat dispozitie ca ea sa fie descuiata abia cu cinci minute inainte de ora fixata. Consilierii au apelat la ajutorul Prefecturii, in cladirea careia se afla sala, pentru a face rost de o cheie.

In timp ce colegii lor asteptau in fata usii, cei 13 consilieri ai PD-L au avut o sedinta de grup, impreuna cu presedintele Liviu Rusu, dar au decis, in cele din urma, sa nu se mai prezinte la convocare. In cazul in care alesii PD-L nu vin nici la cea de-a treia sedinta, prefectul de Bistrita-Nasaud va fi nevoit sa declare aceste locuri vacante si sa le ocupe cu supleanti. Daca si supleantii vor refuza mandatele, se vor convoca alegeri anticipate.