Cei 70 de angajati ai Centrului Judetean pentru Cultura Populara (CJCP) Bistrita-Nasaud au castigat in instanta dreptul de a obtine de la Consiliul Judetean sporurile salariale ramase restante pe 2006, care se ridica la 160.000 de lei.
Presedintele CJ, Gheorghe Marinescu, a declarat ca s-au alocat 300.000 de lei centrului, pentru a putea fi platite aceste sporuri, dar si pentru reparatiile capitale la o aripa a cladirii si activitatile pe care acesta le va organiza pana la sfarsitul anului.

Printre salariatii CJCP se numara interpretii de muzica populara Stegan Cigu, Matilda Pascal Cojocarita, Alexandru Pugna, Florentina si Petre Giurgi, care vor beneficia de sporuri de fidelitate. Cei cu salarii de pana la 1.000 de lei vor primi si tichete de masa.

Potrivit lui Marinescu, sporul de fidelitate poate majora salariul unui angajat cu 300 pana la 500 de lei, iar angajatii CJCP, prin reprezentantul sindical, au cerut, mai nou, spor de stres, spor pentru imbracaminte, prime de Craciun, de Pasti si de 8 Martie. „Le-am spus sa nu vina cu asa ceva la mine. Ei deja primesc prime de Craciun si de Pasti, care pentru functionarii publici sunt intre 1.000 si 1.200 de lei, in timp ce personalul contractual primeste intre 50 si 60 de lei. Asa e legea”, a adaugat Gheorghe Marinescu.

Consiliul Judetean are in componenta, in afara de CJCP, Biblioteca si Muzeul Judetean, cu 100 de angajati, dintre care peste 60 de persoane sunt functionari publici. Acestia au beneficiat, inca de anul trecut, de sporuri salariale, inclusiv de cel pentru conditii vatamatoare, din cauza amplasarii pe cladirea Palatului Administrativ a unor dispozitive care emit radiatii.