Consiliul Judeţean Bihor va demara, în prima săptămână a lunii octombrie, procedura pentru construirea unui hotel cu şapte etaje în centrul municipiului Oradea.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Bianca Firezar, a precizat că se intenţionează anunţarea licitaţiei încă de la începutul lunii octombrie şi postarea pe SEAP, pentru găsirea unui investitor, CJ, proprietarul terenului, propunând ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obţinerea autorizaţiei de construire.

Terenul se află în proprietatea CJ Bihor şi are o suprafaţă de 3.981 de metri pătraţi. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului Centru Cultural Multifuncţional, clădire destinată susţinerii unor activităţi culturale şi recreative.

„În acea zonă se poate edifica o construcţie parter+7 etaje, care nu poate depăşi înălţimea Muzeului Ţării Crişurilor. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea şi că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesaţi, având în vedere creşterea numărului de turişti”, a precizat, în comunicat, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Investiţia va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafaţa totală a terenului), locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obţină o clasificare de minim 3 stele şi să dispună de cel puţin 120 de camere pentru cazare.

Condiţiile minime obligatorii pentru participarea la licitaţie a operatorilor economici sunt: (1) sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, (2) redevenţă de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) şi (3) grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcţii cu acoperiş şi platforme betonate.

CJ Bihor a aprobat recent, în şedinţa ordinară din 22 septembrie, concesionarea terenului pentru construirea unui hotel. AGERPRES