Consiliul Judeţean Bihor a anunţat lansarea procedurii de licitaţie pentru execuţia lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncţional, care va fi construit în municipiul Oradea printr-o investiţie cu fonduri europene de 91,48 milioane de lei.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2023, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 91.481.529,43 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 32 de luni.

Centrul Cultural Multifuncţional va fi construit în proximitatea Muzeului Ţării Crişurilor, urmând să găzduiască spectacole, concerte, congrese sau conferinţe. Noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, ştiinţific şi de afaceri în Municipiul Oradea şi judeţul Bihor.

În vederea realizării obiectivului de investiţii sunt necesare următoarele tipuri principale de lucrări: construirea clădirii acestui Centru Cultural Multifuncţional, cu asigurare utilităţi, reţele exterioare; amenajarea accesului din drum public şi platforme carosabile; amenajarea spaţiilor verzi, respectiv organizare de şantier.

Suprafaţa totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncţional este de 17.778 metri pătraţi. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 metri pătraţi.

Proiectul tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners SRL, în urma unui concurs de proiecte.

Principalele spaţii ale clădirii sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 metri pătraţi şi 1.077 de locuri din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor, două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 metri pătraţi, foaiere – spaţii cu suprafaţă totală de aproximativ 1.630 metri pătraţi, incluzând un spaţiu situat la demisol şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentaţie publică.

Proiectul va fi finanţat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria. Pentru dotarea cu echipamente specifice activităţilor culturale şi pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul clădirii, vor fi găsite alte surse de finanţare. AGERPRES