Consiliul Judeţean Bacău doreşte să transforme Aeroportul Internaţional „George Enescu” într-un hub aeroportuar regional, fiind deja elaborat în acest scop Planul Urbanistic Zonal.

Preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a explicat că potrivit PUZ-ului, nu se poate construi decât după anumite norme elaborate de specialişti, într-un cadru unitar, corelat şi complementar cu celelalte construcţii din zonă.

„Adoptarea PUZ-ului amintit în şedinţa de astăzi a Consiliul Local Bacău poate genera dezvoltare atât municipiului, cât şi judeţului în contextul în care se vor respecta reglementările stabilite prin acest plan”, a precizat preşedintele CJ Bacău, într-o postare pe pagina de facebook.

Potrivit PUZ-ului, va fi construit un terminal intermodal rutier, iar infrastructura de transport adiacentă aeroportului va fi dezvoltată, reabilitată şi modernizată pentru racordarea acestuia la arterele majore de circulaţie.

De asemenea, se vor construi infrastructura şi hangarele necesare dezvoltării segmentului de aviaţie civilă generală.

Preşedintele CJ Bacău a subliniat că beneficiile PUZ-ului se vor reflecta în mod direct în dezvoltarea zonei de sud a Bacăului, unde îşi desfăşoară activitatea companii de anvergură precum Aerostar sau Dedeman. AGERPRES