Consiliul Judeţean Bacău a eliberat, pe 17 ianuarie, certificatul de urbanism pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie al autostrăzii Braşov-Bacău.

Preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat că în studiu vor fi incluse şi reţelele de utilităţi din culoarul pe care îl va traversa A13.

„Aparatul de specialitate din cadrul CJ dovedeşte, încă o dată, că este o echipă care ştie să lucreze aplicat şi eficace, reuşind să elimine eventualele sincope administrative. Le mulţumesc primarilor din municipiul Oneşti şi în comunele Oituz, Bogdăneşti, Helegiu, Gura Văii, Parava, Răcăciuni, Pârgăreşti, Târgu Trotuş, Bârsăneşti şi Orbeni, pentru că au înţeles să se mobilizeze exemplar pentru eliberarea avizelor necesare. Indiferent de întârzierile generate de proiectantul lucrării, împreună cu echipa CJ, voi face tot ce depinde de noi, astfel încât să nu existe nicio întârziere cauzată de vreo inerţie administrativă la nivelul judeţului, pentru ca acest proiect, crucial pentru Bacău, să fie implementat”, a declarat preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Viitoarea autostradă A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani va fi a doua, pe lângă A13, care va trece prin judeţ.

Autostrada A13 Braşov – Bacău va avea 162 kilometri lungime, iar realizarea ar avea un cost estimativ de 3,48 miliarde euro.

De-a lungul autostrăzii vor fi 25 de kilometri de poduri, 12 kilometri de tuneluri, 14 noduri rutiere, 21 de pasaje, 67 de podeţe peste canale şi văi. AGERPRES