Consiliul Judetean Arad, impreuna cu Centrul Cultural Judetean, organizeaza in perioada 8 – 23 decembrie un maraton cultural intitulat „Caravana traditiilor si datinilor”.
Caravana consta in concerte de muzica populara si colinde traditionale, urmand sa ajunga in nu mai putin de 18 localitati din judet. „Dorim sa punem bazele unui eveniment de amploare, cu caracter etnografic, care sa cuprinda cat mai multe localitati din judet. Am pregatit un buget de 200.000 de lei, dar cu siguranta ca nu vom cheltui toti banii”, a declarat presedintele CJ Arad, Iosif Matula.

Potrivit acestuia, din caravana vor face parte formatii si ansambluri folclorice din judet, ideea fiind aceea de a promova artistii locali. „Cele 18 localitati in care va poposi caravana au fost alese avandu-se in vedere ca in localitatile respective nu au loc prea frecvent evenimente culturale, aceste spectacole urmand sa fie, intr-un fel, cadoul pe care il facem cu ocazia sarbatorilor de iarna, localnicilor iubitori de folclor”, a adaugat Iosif Matula.