Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că va semna un contract cu Blue Air pentru a asigura zboruri către patru destinaţii, în total 14 curse pe săptămână, în urma unui ajutor de 600.000 de euro aprobat de Comisia Europeană ca sprijin de stat pentru compania aeriană care va opera în Arad.

Cursele vor asigura legătura aeriană cu Paris, Stuttgart, Milano şi Bucureşti.

„Relansăm zborurile de linie de pe Aeroportul din Arad! Compania Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad. Rutele alese de operatorul aerian sunt Arad – Stuttgart (trei curse pe săptămână), Arad – Milano Bergamo (două curse pe săptămână), Arad – Paris Charles de Gaulle (două curse pe săptămână) şi Arad – Bucureşti Otopeni (şapte curse pe săptămână). Prin contractul pe care îl va semna cu Consiliul Judeţean, Blue Air se obligă să opereze aceste curse cel puţin 12 luni de la primul zbor al companiei, care va decola de pe Aeroportul Arad, nu mai târziu din noiembrie 2022″, a declarat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

El a amintit că în luna aprilie Comisia Europeană a aprobat „alocarea unui ajutor de stat de către Consiliul Judeţean Arad către companii de transport aerian care au fost afectate de pandemia de COVID-19”.

„Milionul de euro nu putea fi încasat de o singură firmă, valoarea maximă a ajutorului pentru fiecare societate în parte fiind de 600.000 de euro. După ce Consiliul Judeţean a anunţat alocarea acestui ajutor, Blue Air şi-a propus să îl acceseze şi va primi 600.000 de euro”, a afirmat Cionca.

Comisia Europeană anunţase în 5 aprilie că a aprobat o schemă românească în valoare de un milion de euro pentru a sprijini companiile aeriene care îşi încep activitatea pe Aeroportul Arad.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe de până la 600.000 de euro pe întreprindere. Măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni şi redresarea economică a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus.

În ultimii ani, Aeroportul Arad nu a mai avut curse regulate de pasageri, ci doar curse turistice charter pe timpul verii. AGERPRES