Consiliul Judeţean Arad a aprobat pe 7 iunie, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici ai proiectului Centurii de Est a municipiului reşedinţă. „Această investiţie, a cărei valoare este estimată la 212.008.073,06 lei inclusiv TVA, va fi cea mai importantă investiţie de infrastructură ce va fi demarată într-un viitor nu foarte depărtat la nivelul judeţului nostru”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bâlcea.

Potrivit acestuia, administraţia judeţeană doreşte ca lucrarea să se realizeze din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, termenul de depunere a documentaţiei fiind data de 2 iulie a.c.

Bâlcea a precizat că viitoarea centură, care va avea o lungime totală de 11 kilometri, presupune de asemenea, construirea unui nou pod peste râul Mureş şi a unui pasaj rutier peste calea ferată, între localităţile Vladimirescu şi Fântânele.

„Este un proiect de amploare, care face parte din strategia CJ Arad de îmbunătăţire a reţelei de drumuri judeţene şi creşterea calităţii şi siguranţei traficului rutier. Prin această şosea de centură vom lega cele două maluri ale râului Mureş, vom scoate traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ şi vom face joncţiunea directă între drumurile naţionale DN7, Deva-Arad şi respectiv DN 69, Arad- Timişoara”, a explicat Sergiu Bîlcea.

El a mai spus că tronsonul pe care administraţia judeţeană doreşte să-l modernizeze înseamnă, de fapt, o nouă legătură între cele două maluri ale râului Mureş, un drum adecvat standardelor actuale, care va include un pod peste Mureş, cinci sensuri giratorii, un pasaj rutier de cale ferată, piste pentru biciclişti, staţii de autobuz, iluminat public.

Totodată, în plan economic, acest proiect înseamnă şi oportunitatea de a atrage investitori, de a creşte nivelul de trai, în special pe malul stâng al Mureşului, în zona localităţilor Frumuşeni şi Fântânele, a explicat Sergiu Bîlcea.

„Practic, prin închiderea inelului de centură al municipiului Arad, se va scoate traficul de tranzit din municipiu, iar principalele beneficii directe ale arădenilor vor fi fluidizarea traficului, scurtarea timpului de deplasare, scăderea poluării şi, nu în ultimul rând, creşterea confortului urban”, a adăugat la rândul său, Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad. AGERPRES