litan ioan.jpgCity-managerul municipiului Satu Mare, Ioan Litan, şi-a dat demisia în urma scăderii salariului şi a unor sporuri, optând pentru pensie. Ioan Litan a declarat joi că începând cu 1 octombrie contractul său de muncă la Primăria Satu Mare va fi desfăcut, cu acordul părţilor.

„Salariul mi-a scăzut foarte mult după tăierile de sporuri, premii iar acum, scăderea cu 25%. În 2009 aveam şi pensie şi salariu, după care am optat pentru salariu, iar acum, în urma reducerilor, salariul îmi este cu 100 de lei mai mare decât pensia, astfel că aleg pensia”, a spus Litan.

În vârstă de 65 de ani, acesta a spus că va încerca să-şi mai caute un job, în sectorul privat, pentru a-şi completa veniturile. Primul city manager al municipiului Satu Mare, Ioan Litan, şi-a început activitatea în aprilie 2009 şi a răspuns de investiţii, serviciile publice şi de administrarea domeniului public. Este de profesie inginer mecanic, cu studii postuniversitare la Academia de Studii Economice Bucureşti şi diferite specializări făcute la Institutul Român de Management. A fost director la S.C. Unio S.A. Satu Mare şi primar al municipiului între 1990 şi 1992. AGERPRES