Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că a semnat, în prezenţa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, contractele de finanţare pentru apă şi canalizare în localităţile Afumaţi, Găneasa şi Snagov.

Hubert Thuma a precizat pe Facebook, că Uniunea Europeană va da 245 de milioane de lei pentru Afumaţi şi Găneasa şi 246 de milioane de lei pentru Snagov.

El a spus că peste 16.000 de oameni vor beneficia de alimentare cu apă şi aproape 12.000 vor avea canalizare în Afumaţi şi Găneasa. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în Găneasa proiectul depus de Apă-Canal Ilfov vizează localităţile Găneasa, Moara Domnească şi Cozieni. Acesta a adăugat că săpăturile ar trebui să înceapă anul viitor.

Hubert Thuma a anunţat că Primăria Găneasa a depus proiect separat pentru Piteasca şi Şindriliţa, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. El a informat că la Snagov aproape 10.000 de oameni vor beneficia de apă şi canalizare.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că, odată cu implementarea proiectelor semnate luni, peste 60% din populaţia judeţului Ilfov va beneficia de apă şi canalizare.

Ministrul Ioan Marcel Boloş a promis că va căuta soluţii de finanţare şi pentru colectarea apelor pluviale, a mai spus Hubert Thuma.

El a reamintit că în judeţ se mai află în implementare, pe bani europeni, un proiect pentru apă şi canalizare în 20 de localităţi, în valoare de 419 milioane de euro. AGERPRES