Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, semnalează neclarităţi în legătură cu zonele care sunt administrate de autoritatea locală şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi atrage atenţia că Municipalitatea nu intră în cartiere.

„Problemele de cele mai multe ori sunt de proprietate. (…) Nu întotdeauna este foarte clar ce administrăm noi şi ceea ce administrează Primăria Generală. Primăria Generală nu intră în cartiere, nici Poliţia Locală. Poliţia Locală a Primăriei Generale vine doar să caute agenţii economici aşa, din an în Paşte, de obicei de sărbători, dar în rest nu. Deci, nu există o acţiune a PMB în Drumul Taberei, nu e o acţiune a PMB în Militari, nici în Giuleşti şi nici în Crângaşi, decât foarte, foarte rar”, a spus Ciprian Ciucu, miercuri, la o dezbatere online organizată de UrbanizeHub.

În altă ordine de idei, el a afirmat că în Sectorul 6 baze sportive au fost distruse şi s-a construit peste ele, diferite proprietăţi ale statului au fost deja luate, dar mai sunt terenuri foarte importante de care nu s-a atins nimeni.

„Asta este partea bună, că nu s-a atins până acum nimeni, dar partea proastă este că sunt uitate, lăsate în paragină, sunt neintegrate în spaţiul urban (…) şi nici măcar nu sunt salubrizate. Avem o serie întreagă de astfel de terenuri de la Armată chiar în zona Moghioroş, avem foarte multe terenuri. Ei vor să facă acolo nişte blocuri, ceva hotel. Eu mă opun, dar mă opun degeaba, pentru că şi-au dat o lege prin Parlament prin care îşi dau singuri autorizaţie de construire. (…) Nu au niciun fel de justificare, că e bază militară, dar ei fac proiect imobiliar. Aici o să fie o discuţie destul de dură între Primăria Sectorului 6, comunitate pe de o parte, şi Ministerul Apărării, care vrea să devină dezvoltator imobiliar”, a punctat Ciprian Ciucu.

Potrivit edilului, în sector sunt şi terenuri de la Apele Române, Lacul Morii, de exemplu.

„Avem terenuri de la Ministerul Agriculturii, ADS, zona serelor militare şi cea din spatele Lacului Morii, avem terenuri private ale Primăriei Chiajna în Sectorul 6. Avem terenuri de la Jandarmerie, MAI şi de la SRI (…), e o rezervă importantă de terenuri care sunt cumva decupate, dar din punctul meu de vedere, în timp, ar trebui cumva să ne reglăm. MAI are nevoie de funcţiunile lui, Jandarmeria, dar au zone extrem de vaste şi de nefolosite de teren”, a subliniat Ciprian Ciucu.

În altă ordine de idei, el a semnalat că în Sectorul 6 este un proces de intabulare a tuturor spaţiilor.

„Suntem într-un amplu proces de intabulare a tuturor spaţiilor şi pe parcurs ce intabulăm mai descoperim şi aici este bine şi mai reluăm aceste spaţii, le punem în proiectare şi le redăm comunităţii”, a declarat Ciprian Ciucu. AGERPRES