Cinci proiecte romanesti nominalizate la EPSA 2009

Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca au fost finalizate nominalizarile pentru Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2009), conform celor patru sectiuni tematice: Imbunatatirea performantei in serviciul public, Implicarea cetatenilor, Metode noi de lucru in parteneriat, Leadership si managementul schimbarii.

ANFP, in calitate de reprezentant al Romaniei in cadrul Comitetului de coordonare al proiectului Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2009), doreste sa multumeasca tuturor autoritatilor si institutiilor publice din Romania care au participat la aceasta editie, situandu-se pe locul I la numarul de proiecte depuse, cu un total de 45 de initiative de succes.

Totodata, ANFP doreste sa aduca la cunostinta urmatoarele nominalizari ale proiectelor depuse de administratia publica locala romaneasca in cadrul EPSA 2009:

I. Imbunatatirea performantei in serviciul public: proiectul “Timpul este… viata, Imbunatatirea Serviciilor Medicale de Urgenta” (nominalizat pentru certificat)

II. Implicarea cetatenilor: proiectul “Consultarea comunitatii – actiune si implicare din partea cetatenilor” (nominalizat pentru certificat)

III. Metode noi de lucru in parteneriat – proiectul “Prezent in scoala, absent in inchisoare – Parteneriat local pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile si persecutarea minorilor” (nominalizat pentru un premiu), proiectele “Centrul regional si international pentru prevenirea si interventia in caz de inundatii” si “Servicii sociale integrate, medicale si educationale in zonele rurale” (nominalizate pentru certificat)

Popularizarea exemplelor reale implementate cu succes in Romania are rolul demonstra ca administratia publica romaneasca promoveaza valori si cazuri novatoare, care pot contribui considerabil la realizarea reformei sectorului public. De asemenea, cazurile de reusita si bunele practici din administratia publica romaneasca pot deveni vizibile pe plan european si demne de a fi urmate si de alte administratii publice.