primar_generica_mic.jpg Cinci primari din judeţul Argeş şi-au pierdut mandatele de la începutul acestui an, în urma unor condamnări definitive sau după rămânerea definitivă a unor rapoarte de incompatibilitate, potrivit datelor comunicate marţi de prefectul Mihail Oprescu.

„Până la această dată, prin ordin al prefectului a încetat mandatul unui număr de cinci primari. În cazul primarilor municipului Câmpulung, comunei Albeştii de Muscel şi comunei Budeasa, ordinele de încetare a mandatelor au fost emise ca urmare a rămânerii definitive a unor hotărâri judecătoreşti pronunţate de instanţele penale, iar în cazul primarilor comunelor Căteasca şi Vultureşti, ca urmare a rămânerii definitive a raportului ANI de constatare a încălcării regimului incompatibilităţilor”, a precizat prefectul.

Altor doi edili, unul dintre ei fiind primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, le-au fost suspendate mandatele în urma unor măsuri preventive privative de libertate.

„Pentru primarul municipiului Piteşti şi primarul comunei Bradu au fost emise ordine de suspendare a mandatului, ca urmare a dispunerii de către instanţele de judecată a măsurii arestului preventiv sau arestului la domiciliu”, a precizat Mihail Oprescu. AGERPRES