Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că au fost depuse cinci proiecte transfrontaliere în comun cu autorităţile din Ruse, Bulgaria, a căror valoare cumulată depăşeşte 20 milioane de Euro şi care ar putea primi finanţare în acest an. „Pe România-Bulgaria am depus cinci proiecte transfrontaliere în formă simplificată, înainte trebuia să depunem dosare întregi, acum e o aplicaţie nouă şi totul merge mai rapid…Mă bucur că actualul guvern lansează pe bandă rulantă axe de finanţare şi ghiduri ca să putem să depunem proiecte„, a declarat primarul Nicolae Barbu.

El spune că unul dintre cele cinci proiecte se referă la se referă la dezvoltarea regiunii dunărene şi o mai bună conectivitate a Euroregiunii Giurgiu- Ruse cu coridorul Pan European de transport numărul 7, are o valoare de 8 milioane de euro şi vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe pentru îmbunătăţirea conectivităţii Euroregiunii Giurgiu-Ruse cu coridorul de transport fluvial.

Un alt proiect se referă la dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, tot în valoare de 8 milioane de Euro în cadrul căruia se vor realiza asfaltarea şoselei Bucureşti din municipiu din zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu până în localitatea învecinată Remuş, precum şi refacerea străzii Prieteniei şi a străzii 1 Decembrie din municipiu. „Ultimele trei proiecte sunt mai mici, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de Euro fiecare, şi unul este pe turism, a fost depus în parteneriat cu un ONG şi va cuprinde şi reamenajarea Galeriilor de Artă din municipiu, unul se referă la reabilitarea Cetăţii lui Mircea cel Bătrân şi altul vizează montarea unor senzori pe Dunăre de atenţionare în caz de risc de inundaţii. În general nu am refuzat pe nimeni, oricine a vrut să intre în parteneriat cu noi am semnat şi am intrat în parteneriat pentru că ideea este să se facă proiectul, să dăm soliditate acelui proiect, să poate câştiga puncte şi să se integreze în strategia de dezvoltare locală a municipiului”, a mai precizat primarul Barbu. AGERPRES