loc de joaca ptr copii.jpgCinci noi locuri de joaca pentru copiii vor fi amenajate la Arad, in urma unei licitatii organizate de primarie si castigate de o firma din Sebes, judetul Alba.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei municipiului Arad, Corina Graghici, valoarea pe care municipalitatea anuntase ca ar putea-o plati pentru amenajarea celor cinci spatii de joaca a fost de 252.100,84 lei, firma castigatoare angajandu-se sa faca aceasta lucrare cu numai 161.461 de lei, adica echivalentul a circa 38.000 de euro.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, in municipiul Arad sunt monitorizate 63 de spatii de joaca pentru copii, insa cererile pentru amenajarea unor noi astfel de zone sunt tot mai numeroase.

‘In acest scop se urmareste achizitionarea unor elemente de joaca care sa nu dauneze mediului, sa aduca posibilitatea copiilor de a evolua putand sa se joace si sa se miste in acelasi timp, sa-si dezvolte abilitatile fizice, sociale, creativitatea, perceptia senzoriala si care sa prezinte siguranta, fiabilitate, estetica”, precizeaza purtatorul de cuvant al municipalitatii aradene.

Drept urmare, echipamentele de joaca vor fi realizate preponderent din lemn si fibra de sticla. Vor fi montate leagane mari si mici, pentru diferite grupe de varsta. Totodata, locurile de joaca vor fi imprejmuite cu un gard din plasa. ‘Conform celor prevazute in caietul de sarcini, perioada de garantie a echipamentelor achizitionate va fi de 24 de luni, perioada in care se vor asigura in mod gratuit piesele de schimb necesare inlocuirii celor deteriorate din vina fabricantului/furnizorului, iar lucrarile efectuate vor avea o perioada de garantie de un an’, a adaugat purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad.