Cinci mii de masti de protectie, distribuite in scolile din Braila

Cinci mii de masti de protectie vor fi achizitionate de Primaria Braila si distribuite in cabinetele medicale scolare din municipiul Braila. Totodata, ca masuri de prevenire a gripei noi, la sfarsitul acestei saptamani, toate grupurile sanitare din scoli vor fi dezinfectate si dotate cu sapun lichid, pentru ca elevii sa se spele pe maini cat mai des.

“Chiar daca in scolile din Braila nu s-au semnalat cazuri de imbolnavire cu gripa noua, am discutat cu inspectorul scolar general si am luat masuri de prevenire a aparitiei acestui virus extrem de periculos”, a declarat primarul de Braila, Aurel Simionescu.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila a luat decizia ca pacientii cu simptomatologie respiratorie specifica gripei care se prezinta la spital sa fie dirijati spre camere special amenajate, pentru a se limita gradul de raspandire al bolii in cadrul unitatii, iar accesul vizitatorilor in unitatile sanitare cu paturi este restrictionat. In judet au fost confirmate pana in prezent patru imbolnaviri de gripa noua, din care doua au aparut in ultima saptamana. AGERPRES