După eliminarea unor restricții de mobilitate impuse de pandemia Covid-19, multe dintre destinațiile turistice din România au început să-și redeschidă porțile pentru turiștii locali și internaționali. Chiar dacă există încă o reticență a turiștilor de a reîncepe călătoriile la nivelul la care erau în perioada anterioară, tehnologiile moderne dau o mână de ajutor inestimabilă în refacerea legăturii dintre locațiile turistice și potențialii vizitatori.

Multe din administrațiile locale folosesc aplicațiile mobile pentru a-și promova destinații turistice. Ele sunt gândite pentru a fi de ajutor turiștilor atunci când planifică o călătorie sau atunci când se află efectiv într-un oraș sau regiune pe care doresc să le descopere, dar permit și adaptarea temporară a conținutului, în așa fel încât aplicația să rămână utilă și relevantă chiar și în condiții speciale, cum au fost cele din timpul pandemiei, când mare parte a călătoriilor au fost sunt sistate.

Iată în continuare câteva exemple de județe care își promovează cu succes oferta turistică cu ajutorul aplicațiilor mobile.

 

Visit Harghita

Aplicația Visit Harghita a fost realizată de Consiliul Județean Harghita și cofinanțată de Uniunea Europeană. Cu doar câteva clicuri, puteți accesa cu ușurință oferta turistică complexă a județului Harghita, iar listele Top-25 ale principalelor categorii vă vor fi de mare ajutor pentru a vă facilita alegerea. Modulele disponibile în aplicație sunt: Ghidul turistic; Ghidul audio; Calendarul evenimentelor; Articole și știri.


Visit Covasna

Aplicația Visit Covasna prezintă atracții turistice, locuri și itinerarii din județul Covasna. Oferă informații despre cazare și oferta noastră gastronomică, alternative de agrement, evenimente culturale actualizate, program de transport și alte servicii utile, fiind disponibilă în 3 limbi. În aplicația mobilă veți găsi detalii despre bucătăria tradițională sau lista restaurantelor din tot județul Covasna. Aici puteți filtra restaurantele după „tipul de bucătărie”.

 

Discover Dolj

Conceput ca un ghid de călătorie atât pentru localnici, cât și pentru turiști, Discover Dolj, are un design simplu și include peste 650 de atracții turistice care vizează să ajute utilizatorii să descopere bogata istorie și patrimoniul cultural al județului, un calendar de evenimente, precum și informații legate de turism, cum ar fi cazare, restaurante, ghiduri locale sau puncte de informare. Pentru a ajuta vizitatorii să simtă și să experimenteze traiul localnicilor, artizanii, producătorii locali, bucătăria tradițională și evenimentele sunt evidențiate în paginile disponibile în categoria Recomandări ca fiind atracțiile de top ale județului.

 

Brasov Tourism App 

Turiștii care vin în județul Brașov au acum un nou canal de informare despre atracțiile turistice care nu trebuie ratate aici, precum și recomandări din partea localnicilor despre ce pot face în zonă. Pentru turiști, Brașov Tourism App este un ghid turistic digital, în engleză și română, care oferă informații despre: obiective culturale și istorice, atracții naturale, cazare, restaurante, transporturi, evenimente, meșteri și tradiții locale etc.


Discover Timis App

Aplicația Discover Timiș este cel mai complex canal de informare despre atracțiile turistice ale județului, precum și recomandări despre ce activități pot fi experimentate aici: tururi de aventură în natură, excursii cu bicicleta, turism rural, tururi de arhitectură în Timișoara, degustări și tururi în crame renumite, SPA-uri și băi termale, destinații de balneoterapie și multe altele.  

 

Toate aplicațiile amintite sunt construite pe o platformă specializată de promovare și informare turistică realizată de echipa Eventya. Aceasta care pune la dispoziția administrațiilor locale un software bazat pe module și configurări ce permit construcția de platforme de promovare și informare turistică croite pe specificul fiecărei destinații și “îmbrăcate” cu identitatea lor vizuală.

Platforma de management al destinației Eventya este prima opțiune pentru administrațiilor publice care își doresc o aplicație mobilă pentru promovarea turismului, dar și o platformă de interacțiune cu cetățenii.

Pentru a ajuta destinațiile turistice să devină vizibile și să își poată prezenta atractiv oferta într-un timp cât mai scurt, platforma Eventya permite construirea unei aplicații mobile + website integrat în maxim o lună de la data semnării contractului