preda_cezar.jpgConsiliul de Coordonare Judetean largit al Partidului Democrat-Liberal, format din circa 700 de persoane, a aprobat, in unanimitate, candidatura deputatului Cezar Preda la presedintia Consiliului Judetean Buzau. Totodata, acestia si-au dat acordul pentru 95% din candidatii acestei formatiuni politice pentru posturile de primar din judet. PD-L l-a ales pentru Primaria Buzau pe Constantin Ionescu, actualul viceprimar.
Pe 20 martie, Cezar Preda a pierdut in alegerile din Colegiul Director nominalizarea pentru Consiliul Judetean in favoarea actualului sef al administratiei, Victor Mocanu. La acea data, in semn de protest, Cezar Preda si-a dat demisia din functia de presedinte al organizatiei judetene, iar cinci zile mai tarziu Victor Mocanu a semnat un protocol cu PSD prin care trecea la acest partid cu aproximativ 30 de primari PD-L. „Hotararea Colegiului Director a fost nestatutara. Victor Mocanu a trecut intre timp la PSD. Este optiunea dansului. Statutar, ultimul cuvant il are Consiliul de coordonare judetean”, a afirmat el.

Deputatul Cezar Preda a spus ca aceasta este hotararea finala a organizatiei judetene, indemnandu-l pe Victor Mocanu „sa mearga pe drumul sau, alaturi de PSD”.