Titlul de „cetăţean de onoare” al municipiului Alexandria a fost acordat joi într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru trei persoane cu activitate în domeniile educaţie, sport şi asistenţă socială.

Ştefan Spătaru este un liceean cu rezultate excepţionale la concursuri naţionale şi internaţionale de matematică, Beatrice Şerban de la Clubul Sportiv Teleorman-Alexandria a obţinut în acest an titlul de campioană europeană la culturism-junioare, iar Elena Tănase, preşedinte al asociaţiei umanitare „Dai o şansă”, s-a remarcat în acţiunile ce au drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi.

Importanta distincţie de „cetăţean de onoare” a fost oferită de municipalitate prin votul secret al consilierilor locali.

Acordarea acestui titlu face parte dintr-un amplu program de manifestări, prilejuit de împlinirea a 178 de ani de la atestarea documentară a actualei reşedinţe a judeţului Teleorman.
Până la 1 septembrie vor fi organizate aici concursuri sportive, concerte, expoziţii de pictură şi fotografii, parada portului şi dansului popular, spectacole folclorice, premierea elevilor şi profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, recitaluri de muzică uşoară, focuri de artificii.

De asemenea, în aceste zile se desfăşoară la Alexandria Târgul meşteşugarilor şi Târgul naţional pentru agricultură şi industrie alimentară AGRALIMEX-2012. AGERPRES / (AS-Ştefan Stan). AGERPRES