primaria buc.jpgCentrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) solicită într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Sorin Oprescu, şi membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti acces neîngrădit şi participarea tuturor persoanelor interesate în sala în care au loc şedinţele CGMB, pentru a-şi exprima opinia asupra proiectelor aflate în discuţie.

Într-un comunicat remis marţi, CeRe precizează că scrisoarea menţionată a fost trimisă în numele a 28 de organizaţii neguvernamentale.

„Am constatat cu ocazia primei şedinţe a CGMB din mandatul 2012-2016 că aceste şedinţe nu mai sunt deschise publicului. Semnatarii prezentei scrisori consideră că amenajarea unei săli special dedicată pentru vizionarea şedinţelor de consiliu este o măsură ce nu respectă spiritul Legii şi principiile democraţiei participative. Mai mult, separarea cetăţenilor de aleşii locali va avea un impact major asupra comunicării directe între cetăţeni şi aleşii locali”, se susţine în scrisoarea deschisă. AGERPRES