valcov_darius.jpgPrimarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a anunţat vineri că a fost trimis la Consiliul Judeţean Olt, pentru avizare, proiectul pentru construcţia unei centuri ocolitoare la Slatina, şosea care va include şi un nou pod peste râul Olt.

Centura Slatinei va avea o lungime de 11,5 kilometri, va ocoli oraşul pe la nord şi va traversa râul Olt pe un pod ce va fi construit între actualul pod şi hidrocentrala de la Arceşti. Darius Vâlcov a explicat că demersurile pentru construcţia centurii ocolitoare a oraşului Slatina sunt avansate, el fiind optimist în legătură cu evoluţia proiectului.

„Este o variantă bună, pentru că se face o centură ocolitoare. Noi am fi dorit ca centura să fie mai apropiată de platforma industrială situată în partea de sud a oraşului, unde sunt fabricile Pirelli, TMK, Cord România, pentru că astfel n-ar mai fi nevoie de încă o centură ocolitoare şi pentru zona industrială. (…) Din discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor am fost asiguraţi că în 2012 obiectivul va fi terminat. Acum proiectul este la CJ Olt pentru avizare şi suntem siguri că va fi dat aviz favorabil, deoarece până acum nu am avut probleme în acest sens. Apoi îl vom trimite la Guvern ca să poată fi demarate cât mai rapid licitaţiile şi să înceapă lucrările chiar de anul acesta” – a declarat primarul Slatinei.

În prezent, maşinile de mare de mare tonaj traversează Slatina prin zona cu locuinţe şi proprietarii caselor din preajma acestei străzi se plâng permanent de zgomot (potrivit APM, nivelul de zgomot este depăşit pe respectiva arteră de circulaţie), dar şi de faptul că structura de rezistenţă a construcţiilor a fost afectată. Şi podul peste Olt de la Slatina este afectat, tot din cauza traficului intens şi trebuie reconsolidat. AGERPRES