Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Almos Albert, a declarat ca racordarea centrului vechi al localitatii la sistemul de canalizare reprezinta una dintre prioritatile anului 2008.
Proiectul este deosebit de important atat din punct de vedere social, cat si pentru protejarea mediului, deoarece in aceasta zona exista aproape 250 de case neracordate la reteaua de canalizare a orasului, iar apa menajera folosita in aceste gospodarii este deversata intr-un mic parau ce trece prin apropiere.

Casele din centrul vechi al orasului au fost cuprinse in timpul regimului comunist in „planul de sistematizare” si urmau sa fie demolate, prin urmare au ramas in afara retelei de canalizare. Daca n-ar fi fost revolutia din 1989 in locul acestor case s-ar fi ridicat mai multe blocuri de locuinte.

Paraul Debren, in care sunt deversate zilnic dejectii si apa menajera, este unul dintre cele mai murdare locuri din Sfantu Gheorghe, iar verile, indeosebi, in zona persista un miros pestilential.

Autoritatile locale si-au propus, de asemenea, sa demareze anul viitor un amplu proiect de ecologizare a acestui parau care nu a mai fost curatat de 30 de ani. Potrivit primarului, lucrarile vor fi extrem de anevoioase, deoarece albia este foarte ingusta si abrupta, fapt ce va bloca accesul excavatoarelor si al celorlalte utilaje.