Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, deschis la Poiana Braşov

Primăria Braşov a deschis, la Poiana Braşov, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), destinat turiştilor şi tuturor celor interesaţi să afle cât mai multe amănunte despre staţiune şi municipiu, evenimente care se desfăşoară pe parcursul anului, trasee, masă, cazare etc.

“Este un centru modern şi un proiect foarte important pentru municipalitate. Pe de o parte, de aici se pot afla evenimentele care se desfăşoară în Poiana Braşov şi în Masivul Postăvarul, tot ce înseamnă divertisment, evenimente culturale, masă, cazare, starea pârtiilor şi, nu în ultimul rând, informaţii despre activităţile de divertisment care se desfăşoară în municipiul Braşov şi în zonele limitrofe. Pe lângă platforma informativă de la nivelul Primăriei Braşovului, acest centru vine cu o platformă informatică pe care o pot accesa turiştii din care pot afla tot ceea ce se întâmplă în Poiana Braşov ca şi activităţi. Nu ne vom opri aici. Un centru similar pe perioada sezonului de ski va fi funcţional şi în Masivul Postăvarul, ca şi etapă următoare a acestui proiect”, a declarat, la inaugurarea centrului, administratorul public al Braşovului, Miklos Sandor Gantz.

Site-ul de promovare şi informare al CNIPT este www.poianabrasovinfoturist.ro şi cuprinde o bază de date cu informaţii despre Poiana Braşov: structuri de primire turistice (hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, campinguri), atracţii turistice, hărţi şi trasee turistice, căi de acces, evenimente, adrese utile, informaţii utile, în limbile română, franceză, engleză şi germană. Turiştilor li se oferă prin intermediul CNIPT materiale de promovare şi informare turistică cum sunt hărţi, pliante, broşuri şi orice alte informaţii despre staţiune.

“Salutăm deschiderea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Poiana Braşov şi sperăm că ne vom putea îndeplini propriul obiectiv de promovare şi dezvoltare al staţiunii la nivelul pe care toată lumea şi-l doreşte. În parteneriatul pe care-l avem cu Primăria Braşov putem să susţinem aceste activităţi de promovare în cele mai bune condiţii. Era nevoie de acest centru (…) pentru turiştii interesaţi de ceea ce oferă această staţiune montană”, a afirmat directorul executiv al Asociaţiei de Promovare Turistică a staţiunii, Marius Mihulin.

Centrul se află în apropierea staţiei Regiei Autonome de Transport din staţiune şi are program de funcţionare zilnic între orele 10.00-18.00, iar duminică între orele 10.00-14.00.
Valoarea totală a proiectului a fost de 489,042 de lei, finanţare prin POR 2007-2013. AGERPRES