Centrul modernizat al municipiului Craiova a fost inaugurat

Centrul modernizat al municipiului Craiova, unde se afla deja cunoscuta fantana muzicala, a fost inaugurat pe 3 iunie de catre oficialitatile judetene si locale in prezenta a circa 2.000 de persoane.
Dupa intonarea imnului municipiului Craiova de catre Corul Teatrului Liric “Elena Teodorini” din localitate si o slujba de sfintire oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei si Arhiepiscop al Craiovei, au urmat alocutiuni rostite liber de catre prefectul judetului Dolj, Nicolae Giugea, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Daca prefectul Nicolae Giugea a recunoscut ca se numara printre cei care initial s-au opus acestui proiect, intrucat nu avea viziunea amploarei acestuia, primarul Craiovei a recunoscut in fata locuitorilor prezenti ca acest obiectiv este realizat pe banii lor. “Recunosc ca la inceput am avut reticente. Dar este un lucru extraordinar de maret, avand in vedere faptul ca apare dupa un lung sir de ani in care in Craiova nu s-a intamplat nimic din punct de vedere edilitar. Sunt mandru de ceea ce s-a facut aici”, a spus prefectul judetului Dolj.
Presedintele CJ Dolj a afirmat ca despre noul centru al Craiovei se poate vorbi ca despre “o piata extraordinara” si este primul mare proiect realizat in Craiova.
La randul sau, primarul Craiovei a afirmat ca pentru el acest proiect a fost o provocare, care insa nu ar fi fost realizata fara banii craiovenilor. “Fara banii dumneavoastra nu am fi reusit nimic. Acest proiect a fost o provocare pentru mine si pentru Consiliul municipal, iar mie imi plac provocarile si mai ales finalitatea lor. Mie, acest centru in place sa il numesc piata socio-umana, pentru ca aici se intalnesc oamenii si discuta politica – despre Presedintie, despre Guvern, despre Parlament’, a spus Solomon.
Modernizarea centrului Craiovei a costat circa 10 milioane de euro, bani care provin dintr-un imprumut bancar facut pe 20 de ani si pentru s-a girat cu bugetul local.