Din data de 27 octombrie centrul de zi pentru copii din Toplita, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, isi poate continua activitatea intr-un sediu nou, din str. Dealul nr. 6-7. In acest camin, elevii primesc zilnic dupa scoala mancare si ajutor la temele pentru acasa.

Sediul a fost asigurat de catre consiliul local, iar cheltuielile de reabilitare, in valoare de 40.000 lei, au fost finantate din fondurile Consiliului Judetean Harghita. Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat ca asemenea camine sunt foarte importante pentru institutia condusa de el, pentru ca aceşti copii defavorizati sau cu dizabilitati sa poate trai cu sanse egale.

Consilierul judetean Bende Sándor considera ca CJ Harghita are obligatia de a asigura sanse egale pentru toti copii, indiferent de situatia lor sociala. De aceea consiliul judetean incurajeaza consiliile locale si organizatiile nonguvernamentale sa infiinteze asemenea camine pentru elevi.

La inaugurarea noului sediu, langa consilierul Bende Sándor, a mai fost prezenta Nina Domokos, directorul-adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Eugen Marc, consilier local si Ciprian Ichim, reprezentantul teritorial al CJ Harghita.