Centrul de zi pentru copii „Casa fluturaşilor” din Roman va fi reabilitat termic cu fonduri REGIO, valoarea finanţării fiind de 812.530 de euro. Contractul cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a fost semnat de conducerea Primăriei Roman pe 30 iulie, potrivit unui comunicat al ADR Nord-Est.

„Autorităţile publice din Regiunea Nord-Est au avut la dispoziţie o alocare financiară de 62 milioane euro pentru reabilitarea termică a clădirilor mari consumatoare de energie şi cu un impact social semnificativ pentru comunitate şi au profitat din plin de această oportunitate. Dincolo de a fructifica o finanţare, însă, Primăria Suceava şi Primăria Roman sunt unele dintre cele mai active autorităţi locale în tranziţia către eficienţă energetică, ele fiind şi membre ale Convenţiei Primarilor pentru Energie şi Climă, iniţiativă prin care îşi asumă angajamentul de a întreprinde măsuri concrete, coerente şi cu impact în sensul reducerii emisiilor generate de consumul de energie”, a declarat directorul general al ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

Proiectul prevede reducerea cheltuielilor cu încălzirea pe perioada iernii şi a cheltuielilor cu climatizarea pe perioada verii, a costurilor aferente consumurilor de energie electrică şi de gaz metan, dar şi evitarea pierderilor de energie termică şi, implicit, reducerea cheltuielilor de întreţinere.

„Casa Fluturaşilor” este un centru de zi pentru copii antepreşcolari aflaţi în situaţii de risc, înfiinţat pentru prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor care se află în situaţii vulnerabile, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire, supraveghere, recreere-socializare, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, asistenţă medicală, precum şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali. AGERPRES