Centrul de recuperare neuropsihiatrică de la Jucu va fi modernizat pe bani europeni

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au semnat, marţi, contractul de finanţare a proiectului cu bani europeni “Modernizare şi dotare Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu”. Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi neuropsihice severe din centru, iar valoarea totală a proiectului este de 5,3 milioane de lei.

“Modernizarea şi dotarea centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jucu reprezintă al patrulea şi, în acelaşi timp, ultimul proiect din seria celor care vizează reabilitarea obiectivelor sociale acceptate la finanţare în perioada de programare 2007-2013. Obiectivul nostru principal, urmărit atât prin intermediul acestui proiect cât şi al celorlalte pe care le-am implementat în sfera socio-medicală, este acela de a oferi persoanelor aflate în nevoie condiţii decente de viaţă, precum şi posibilităţi crescute de recuperare şi integrare în societate. Acesta este, de altfel, motivul pentru care ne vom continua demersurile întreprinse în acest sens şi vom urmări să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a susţine sistemul de asistenţă socială şi de servicii medicale din judeţul Cluj”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu este găzduit de un imobil construit în anul 1974 şi în care, până în anul 2000, a funcţionat o şcoală pentru copiii cu deficienţe fizice. Centrul are o capacitate de 50 de locuri, iar în prezent oferă servicii pentru 47 de tineri. AGERPRES