Lucrările de construcţie şi dotare ale Centrului de informare turistică din Deva s-au încheiat, acesta urmând să pună la dispoziţia vizitatorilor materiale de informare şi servicii gratuite începând cu cea de-a doua decadă a lunii ianuarie 2016. „Ne aşteptăm ca anul viitor să consemnăm o creştere cu 26% a numărului de turişti care vor rămâne pentru cel puţin o noapte în Deva. De asemenea, estimăm că numărul turiştilor care vor urca pe Dealul Cetăţii cu telecabina să se dubleze”, a declarat managerul de proiect, Laura Chinci.

Centrul de informare turistică este amplasat la poalele Dealului Cetăţii şi a fost construit printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 520.587 lei, din care cofinanţarea locală reprezintă 2%. În cadrul centrului, turiştii vor găsi diverse materiale de promovare gratuite, începând cu harta oraşului şi finalizând cu ofertele de petrecere a timpului liber îm oraş sau în împrejurimi. În cadrul proiectului a fost realizat şi un site cu informaţii utile despre oportunităţile turistice ale municipiului Deva şi ale zonei învecinate.

Potrivit datelor Primăriei Deva, numărul turiştilor care s-au cazat ce puţin o noapte la unul dintre hotelurile din oraş a fost de 21.253 persoane, în timp ce pe Cetatea Deva au urcat cu telecabina aproape 100.000 de vizitatori. AGERPRES