Centrul de Informare al Proiectului Rosia Montana a fost vizitat de 80.000 de persoane in zece ani

centru-rosia.jpgPeste 80.000 de vizitatori au trecut pragul Centrului de Informare al Proiectului Rosia Montana de la inaugurare si pana in prezent, in 2012 initiatorii acestui proiect aniversand zece ani de existenta a Centrului.

Amplasat in zona istorica a localitatii Rosia Montana, centrul pune la dispozitia vizitatorilor materiale informative despre investitia miniera propusa de catre RMGC si despre beneficiile pe care le va aduce comunitatii.

De la inaugurarea din 2002, peste 80.000 de vizitatori au trecut pragul Centrului pentru a afla adevarul despre trecutul, prezentul si viitorul Rosiei Montane in contextul proiectului minier.

Angajatii din cadrul Centrului sunt oameni ai locului ce cunosc istoria si traditiile Rosiei Montane, oferind raspunsuri concrete si argumentate la orice intrebari legate de proiectul minier, fie ca e vorba de procesul de extragere a aurului, de planul de reabilitare si ecologizare a zonei, de beneficiile aduse de proiect in comunitate si in economia regionala si nationala ori de programul de conservare si punere in valoare a patrimoniului cultural al Rosiei Montane.

RMGC a deschis centre similare de informare la Abrud, Campeni si Bucium, menite sa stabileasca o relatie directa si stransa intre companie si localnici, asigurand in acelasi timp un dialog permanent cu toti cei interesati sa afle adevarul despre proiectul minier, Rosia Montana si oamenii sai. AGERPRES