Centru social pentru persoane cu dizabilităţi, construit de primăria Baia Mare

Primăria municipiului Baia Mare va demara din toamna acestui an lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea unei clădiri unde va funcţiona de anul viitor Centrul Social Phoenix.

Aceasta va fi prima unitate de acest fel din municipiul Baia Mare care se adresează persoanelor cu dizabilităţi. Aici vor fi acordate servicii integrate de asistenţă socială specializată populaţiei arondate şi grupului social defavorizat din zonă, pentru minim 170 de persoane, zilnic.
Administraţia municipiului Baia Mare a precizat că este vorba despre servicii sociale primare, de informare, de consiliere personală şi familială, servicii de igienă corporală, proceduri terapeutice acordate persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, aici vor fi organizate activităţi educaţionale şi recreaţionale, dar şi evenimente sociale. Valoarea proiectului a fost evaluată la aproape şase milioane de euro, iar lucrările vor fi finalizate în vara anului 2013.

“La acest centru vor exista toate condiţiile necesare şi o serie de servicii pe care le vom oferi unei categorii speciale, care nu a beneficiat în ultimii ani de atenţia cuvenită din partea administraţiei publice locale. Primul centru social pentru persoanele cu dizabilităţi se va adresa nu doar copiilor, ci şi adulţilor cu dizabilităţi care au foarte mare nevoie de un asemenea loc unde pot beneficia de diverse servicii, dar unde pot şi socializa”, a declarat, joi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. AGERPRES