Centru social de urgenta, in municipiul Sfantu Gheorghe

Primaria municipiului Sfantu Gheorghe va amenaja un centru social de urgenta intr-un bloc lasat in paragina, pentru a putea oferi gazduire familiilor nevoiase.
Blocul a fost cumparat de Consiliul local de la o firma privata in urma cu aproximativ trei ani, iar autoritatile locale vor sa reabiliteze in acest an una din cele doua scari ale imobilului si sa amenajeze aici 23 de apartamente, cu cate doua camere, baie si bucatarie proprii.

Primarul municipiului, Albert Almos, a declarat ca in acest centru vor fi mutati si o parte dintre locatarii caminului social care este supraaglomerat. Acest camin, cunoscut de localnici sub numele de Sing-Sing, ar fi trebuit sa fie doar un loc de tranzit pentru cei peste 400 de oameni care locuiesc aici, dar in ultimii zece ani doar una sau doua persoane au reusit sa “evadeze”.

Camerele caminului au doar 12 metri patrati, iar aproape in fiecare traiesc cate patru-cinci persoane. Pe fiecare palier exista doar cate o singura toaleta care e folosita de 40 de oameni.

Majoritatea locatarilor caminului si-au pierdut speranta ca se vor muta vreodata din camerele in care stau de ani de zile, fiind prea saraci pentru a angaja un credit imobiliar ori prea batrani pentru a primi o locuinta din fondurile ANL. Cei care au locuri de munca pot fi numarati pe degete, dar majoritatea traiesc din ajutoare sociale, din mancarea pe care o primesc la cantina saracilor si din alocatia de stat pentru copii.