Primăria Covasna vrea să construiască un Centru balneoclimateric multifuncţional pe un teren de aproape şase hectare, ce a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit proiectului, acesta ar urma că cuprindă, printre altele, un hotel cu 250 de locuri de cazare, un complex spa cu bază de tratament, mai multe bazine de înot, o sală de sport cu 150 de locuri în tribune, un teren de fotbal cu 500 de locuri pentru spectatori, un camping cu 40 de căsuţe şi un restaurant.

Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat luni că investiţia totală este evaluată la circa 5 milioane de euro, iar proiectul a fost înaintat spre finanţare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Acesta a adăugat că dacă ministerul nu se va implica în acest proiect, aşa cum s-a preconizat în urma discuţiilor avute cu ministrul Elena Udrea, atunci va lua în calcul varianta de a căuta un alt partener din mediul privat.


‘Am sperat că anul acesta vom primi măcar 250.000 de euro pentru proiectul tehnic şi amenajarea de şantier. Dacă până anul viitor proiectul nu va fi finanţat atunci am să organizez o licitaţie pentru a face un parteneriat public-privat. (…) Oraşul Covasna are nevoie de un astfel de centru pentru că vin foarte mulţi turişti la tratament şi au nevoie de alternative pentru petrecerea timpului liber’, a declarat Lorincz Zsigmond. Potrivit unei statistici realizate de Primăria Covasna, cele opt hoteluri din staţiune, Spitalul de Cardiologie, Casa de odihnă a pensionarilor, precum şi zece pensiuni turistice din localitate au în primul semestru din acest an peste 20.000 de clienţi, faţă de 48.949 câţi au fost tot anul trecut. Primarul Lorincz Zsigmond s-a arătat mulţumit de afluxul de turişti, menţionând că din taxa de staţiune de un leu pe zi plătită de aceştia în bugetul local au intrat până acum peste 300.000 de lei. AGERPRES