Centre sociale deschise in Microregiunea Tarnava Mica

Consiliul Judetean Mures, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in parteneriat cu Organizatia Caritas Alba Iulia, Filiala Targu Mures, au inaugurat, pe 10 martie, trei noi centre sociale comunitare in Microregiunea Tarnava Mica.
In cadrul proiectului “Extinderea retelei judetene de servicii de asistenta sociala la domiciliu, prin organizarea de servicii sociale comunitare in zone rurale” au fost reamenajate trei centre sociale comunitare in Fantanele, Sangeorgiu de Padure si Sovata, destinate asistentei socio-medicale la domiciliu. Cele trei noi centre vor deservi si localitatile Balauseri, Vetca, Neaua, Ghindari si Chibed.

Proiectul respectiv este finantat de Uniunea Europeana din fonduri PHARE si urmareste imbunatatirea conditiei de viata a persoanelor dependente, care nu isi pot satisface nevoile de baza. Valoarea lui totala este de 190.500 euro si este cofinantat 80% de Uniunea Europeana, avand durata de implementare in perioada ianuarie 2007- iulie 2008.

Directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Lorand Schmidt, a declarat ca pana in prezent au fost evaluate din punct de vedere social si medical 406 de persoane, majoritatea varstnici, si ca s-a acordat asistenta si ingrijire la domiciliu la peste 300 dintre ele.

Lorand Schmidt a spus ca asistentii sociali angajati ai centrelor acorda consiliere pentru persoanele aflate in dificultate, organizeaza programe de suport si ofera sprijin in problemele juridice si administrative, acesta insemnand inca peste 300 de persoane asistate.

“Din aceste centre se pot inchiria echipamente si instrumentar necesar ingrijirii optime a bolnavilor la domiciliu”, a precizat seful DGASPC Mures.