turist_info.jpgDouă centre naţionale de informare şi promovare turistică, unul în municipiul reşedinţă de judeţ şi altul în Poiana Braşov, urmează să fie realizate în acest an, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Indicatorii economico-financiari au fost aprobaţi de consilierii locali în şedinţa de luni, urmând ca sumele necesare – 626.000 de lei pentru cel din Braşov şi 623.000 pentru cel din Poiana Braşov – să fie obţinute din finanţare europeană, contribuţia municipalităţii fiind de 2%.
Cele două Centre naţionale de informare turistică vor avea formă circulară, cu geamuri termopan pe structură din lemn, cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

În Poiana Braşov, Centrul naţional pentru informare şi promovare turistică se va construi, cel mai probabil, lângă parcarea de la intrarea în staţiune, iar cel din Braşov, în zona Parcului Central „Nicolae Titulescu”. Centrele naţionale de informare şi promovare turistică vor pune la dispoziţia turiştilor români şi străini, dar a operatorilor din turism, hărţi, broşuri, pliante, vor oferi informaţii despre traseele turistice, obiective turistice, evenimente de interes care se desfăşoară în judeţ, serviciile fiind asigurate în mod gratuit.AGERPRES