Centre de informare turistică în sudul litoralului

Primăria Mangalia a inaugurat trei Centre Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) în staţiunile Saturn, Jupiter şi Neptun-Olimp. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Mangalia, cele trei centre de informare şi promovare turistică şi dotarea acestora a fost realizată prin proiectul “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică” şi a fost finanţată din fonduri structurale europene. Întreaga investiţie a costat aproximativ 1,4 milioane de lei, contribuţia Primăriei Mangalia fiind de 2%.

Autoritatea de Management a proiectului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism, beneficiarul fiind Municipiul Mangalia.

Centrele de informare vor dispune de portale de informaţii şi o bază de date, prin intermediul cărora turiştii vor putea accesa toate informaţiile de care au nevoie pe durata sejurului şi vor fi integrate într-o reţea informatică prin care se vor realiza schimburile de date cu privire la potenţialul turistic din zonă, între centrele de informare şi tur-operatori. AGERPRES