Toate cele trei societăţi de salubrizare din municipiul Brăila au fost amendate de primărie pentru că nu şi-au făcut treaba, a declarat primarul Marian Dragomir.

„Primăria municipiului Brăila a amendat toate cele trei societăţi de salubrizare pentru că nu îşi fac treaba în municipiu Brăila. Mai mult decât atât, una dintre societăţi, şi mă refer la Braicata, a primit amendă timp de patru zile consecutiv, i s-a restrâns sectorul de activitate ca urmare a faptului că nu colectează gunoiul la timp. Li s-a transmis că, în cazul în care nu îşi vor revizui atitudinea şi nu vor plăti salariile restante ale angajaţilor acestei societăţi, contractul de prestări servicii va fi reziliat şi va fi eliminată din municipiul Brăila. Societăţile ar fi trebuit să distribuie către populaţie şi pungi pentru colectarea selectivă a gunoiului, ceea ce nu au făcut, acesta fiind şi unul din motivele pentru care au fost amendate”, a precizat Dragomir.

În ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoaielor cu ajutorul sutelor de module cumpărare şi amplasate de Primăria Brăila, Marian Dragomir s-a arătat deranjat de faptul că investiţia nu este respectată de toţi brăilenii, în sensul că nu toţi locuitorii din municipiu aruncă selectiv gunoiul.

„Deşi primăria a montat un număr destul de mare de module, nu toţi cetăţenii colectează selectiv. S-a constatat că, de foarte multe ori, în modulele pentru colectare selectivă unii dintre brăileni aruncă gunoi menajer, lucru care compromite întreaga cantitate selectată în mod corect de cetăţenii de bună credinţă. Anul acesta vom ajunge la peste 300 de module, dintr-un necesar de 500, iar anul viitor vom avea în tot municipiul module de colectare selectivă a gunoiului. Modulele vin din partea primăriei ca o metodă compensatorie la activitatea pe care o desfăşoară societăţile de salubrizare”, a completat Dragomir. AGERPRES