Cel puţin 150 de locuri de muncă noi vor fi create prin proiectul Parc Industrial Bistriţa Sud

Cel puţin 150 de locuri de muncă noi vor fi create prin proiectul Parc Industrial Bistriţa Sud demarat de Primăria Bistriţa, care va beneficia de o alocare din fonduri europene de peste 17,5 milioane lei.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cursul zilei de marţi a fost semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, contractul de finanţare pentru acest proiect depus pe Programul Operaţional Regional, a cărui valoare totală se ridică la peste 35 milioane lei. “Din păcate, finanţarea parcurilor industriale, a obiectivelor de dezvoltare economică se face în proporţie de 50%. Am considerat această prevedere nedreaptă şi, prin Asociaţia Municipiilor, încercăm ca pe perioada următoare de finanţare 2014-2020 să se schimbe. (…) Din valoarea de 35,17 milioane de lei, 50% va fi suportată de primărie şi am făcut demersuri pentru un credit bancar”, a precizat Creţu.

Viitorul parc industrial al Bistriţei va fi construit în apropierea localităţii componente Sărata, la intersecţia DN 17 cu DN 15A, pe un teren de 30 de hectare, cu posibilitatea de extindere a acestei suprafeţe în următorii zece ani. Proiectul are ca termen de finalizare sfârşitul lunii mai a anului viitor şi va duce la crearea a celor puţin 150 de noi locuri de muncă. Suprafaţa este gândită să adăpostească cinci microîntreprinderi, două întreprinderi mici şi o întreprindere mijlocie, care vor concesiona sau închiria terenurile necesare.

Lucrările pentru amenajarea parcului sunt estimate să înceapă în vara acestui an. De asemenea, în zonă este prevăzută şi amplasarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 5 MW, care să asigure integral necesarul de energie electrică al parcului industrial. AGERPRES