Cel mai modern centru de sărituri cu schiurile din ţară a fost inaugurat la Râşnov

trambuline-rasnov.jpgPrimele trei trambuline de la Centrul de sărituri cu schiurile, singurul din ţară şi unul dintre cele mai moderne din estul Europei, au fost inaugurate marţi pe Valea Cărbunării din Râşnov.

Centrul de sărituri cu schiurile este realizat de Primăria Râşnov împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, iar pentru trambulina de K 90, aflată în construcţie, finanţarea este asigurată de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Inaugurarea celor trei trambuline – K 15, K 35 şi K 64 – a fost marcată de o demonstraţie a loturilor naţionale de sărituri cu schiurile, juniori şi seniori, din grupele A, B şi C.

Construcţia celor trei trambuline a început în iulie 2010, valoarea investiţiei fiind de 3 milioane de euro. “Lucrările continuă pentru realizarea a două turnuri pentru arbitri, un telescaun, o parcare cu 80 de locuri pentru autoturisme şi 10 locuri pentru autobuze. De asemenea, va fi montată o instalaţie de nocturnă, se va achiziţiona o maşină de bătut zăpada, investiţii care vor ajunge la 7 milioane de euro”, a declarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea.

Trambulina K 90 va fi gata anul viitor, iar în 2013, la Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se desfăşoară la Braşov şi în alte cinci oraşe de pe Valea Prahovei, Râşnovul va găzdui concursul de sărituri cu schiurile.

Centrul de sărituri cu schiurile le va permite sportivilor să beneficieze, atât vara, cât şi iarna, de condiţii foarte bune de pregătire pentru competiţiile naţionale şi internaţionale, potrivit secretarului general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Puiu Gaşpar, prezent la inaugurare. AGERPRES