ianul_florin.jpgAcum oricine îşi poate rezolva problema de spaţiu locativ fără a avea un buget de investiţie.
Cum se poate face o şcoală, o grădiniţă sau un spaţiu de birouri fără a avea un buget de investiţie?
Ne spune Dl. Florin Ianul, Director General Algeco Romania.

– Cine este ALGECO Romania?

– Algeco Romania este parte a grupului Algeco Scotsman,cel mai mare investitor la nivel mondial in solutii flexibile de spatiu. Grupul ce gestionează o flotă de mai mult de 345,000 de unităţi, cu operaţiuni în 21 de ţări în toată Europa şi America de Nord, ceea ce-l face lider mondial în sectorul de spaţii de închiriere şi o companie care este al 5-lea mare jucător prin cifra de afaceri în cadrul sectorului de servicii de închiriere la nivel global.

– Ce înseamnă pentru Beneficiarii Dumneavoastră investiţiile Algeco?

– Construcţiile Algeco sunt folosite pentru şcoli, gradiniţe, spitale, spaţii administrative sau cu caracter social, etc. Atunci când un beneficiar are o nevoie de spaţiu şi nu doreşte cheltuirea capitalului într-o investitie mare şi de durată care să rezolve o necesitate imediată, Algeco poate sa facă investiţia respectivă şi să pună la dispoziţie imediat, sub formă de chirie, o cladire complet funcţională.

– Care sunt avantajele pe care le are un beneficiar al programelor Algeco?

– În primul rând pentru a rezolva imediat o problemă de spaţiu Beneficiarul nu trebuie să aibă un buget de investiţie, sau dacă are un astfel de buget iî poate folosi în alte scopuri care să ii aducă profit. Apoi construcţiile Algeco sunt flexibile adică permit extinderea sau retragerea spaţiilor astfel încăt să dispună exact de spaţiul de care are nevoie la un moment dat. Dacă la un moment Beneficiarul are o oportunitate de a folosi terenul în alte scopuri, clădirile pot fi relocate. Necesităţile de spaţiu pot fi rezolvate imediat, viteza de construcţie mergând până la 200m2 / zi la cheie. Construcţiile Algeco sunt proiectate conform normelor europene în domeniu şi reprezintă cea mai ieftină, practică şi sigură soluţie de spaţiu.

– Constructiile Algeco pot fi si solutii de cladiri permanente?

– Desigur, atunci când Beneficiarul doreşte investiţia într-un spaţiu Algeco poate oferi soluţii de construcţii permanente. Avantajele faţă de construcţiile tradiţionale sunt preţul redus şi termenul de execuţie mult diminuat.

– Care este experienţa Algeco în Europa?

– De zeci de ani Algeco este partenerul tradiţional al comunităţilor locale din Europa de vest. În Germania, Franţa, Alglia sau Spania Algeco a investit şi pune la dispoziţie comunităţilor locale, organismelor guvernamentale sau companiilor private milioane de metri pătraţi pentru satisfacerea nevoilor de spaţiu în sectoarele care ţin de mediul social sau economic.

– De ce Sibiu pentru centrul activităţilor Algeco?

– Sibiul reprezintă în mod tradiţional un mediu deschis principiilor europene, cu orizonturi deschise şi nu în ultimul rând cu o poziţie favorabilă din punct de vedere logistic.

– O ultimă întrebare: cât doreşte Algeco să investească în România?

– Algeco nu şi-a propus o limită a investiţiilor în România. Investiţiile vor creşte atâta timp cât vom vedea interes real din partea comunităţilor locale.