Cei mai buni sportivi şi olimpicii judeţului Bistriţa-Năsăud au fost premiaţi de Consiliul Judeţean

Cei mai buni elevi şi sportivi ai judeţului Bistriţa-Năsăud în acest an, precum şi profesorii lor coordonatori, respectiv antrenorii au fost premiaţi, miercuri, de către preşedintele Consiliul Judeţean, Radu Moldovan, cu premii în bani, în valoare totală netă de 74.000 lei.
Cel mai mare premiu, în sumă de 7.500 lei, a fost acordat multiplului medaliat cu aur la olimpiadele de informatică, Rareş Buhai, din Bistriţa, care, din această toamnă, a devenit student al prestigioasei universităţi MIT.

Un premiu de 5.000 lei a primit şi elevul Paul Târlişan, din Năsăud, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada balcanică de matematică pentru juniori. De asemenea, au fost premiaţi şi elevii care au obţinut cele mai mari medii la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, patru dintre aceştia obţinând media 10.

Pe lista de premiere a Consiliului Judeţean s-au mai aflat cinci sportivi care au obţinut medalii la competiţiile europene sau mondiale, fie ele de seniori sau juniori, care vor primi câte 5.000 lei. Este vorba despre jucătoarele de tenis de masă Bernadette Szocs, Andreea Clapă şi Tania Plăian, halterofila Monica Csengeri şi o practicantă de taekwondo, Liana Musteaţă.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a ţinut să răsplătească şi eforturile depuse de cei din spatele premianţilor, astfel că pe lista de premiere se numără profesorii coordonatori ai celor doi olimpici la informatică şi matematică, precum şi antrenorii sportivelor. AGERPRES