cjbrasov_olimpici.jpgConsiliul Judeţean Braşov a premiat miercuri cei mai buni sportivi şi antrenori ai judeţului pentru acest an, la categoria seniori titlul revenindu-i ciclistului Eduard Grosu, de la CS Torpedo Zărneşti, câştigător al mai multor curse internaţionale, multiplu campion naţional la tineret şi seniori. De asemenea, cel mai bun antrenor din judeţ la acest sport a fost desemnat Viorel Grosu.

La categoria tineret, cel mai bun sportiv al judeţului Braşov a fost desemnat Rareş Ion de la CSU Braşov, multiplu campion naţional la tineret şi seniori la tir, membru al lotului olimpic, iar în timp ce titlul de cel mai bun antrenor al judeţului la tir a revenit Cristinei Balaban.

Cel mai bun sportiv braşovean la categoria juniori este Mădălina Caia, de la CS „Ţara Bârsei”, campioană naţională la lupte, iar cel mai bun antrenor din judeţ la lupte a fost desemnat Horaţiu Albu.

La categoria copii, cel mai bun sportiv al judeţului este Cristina Ştefan, în vârstă de 10 ani legitimată la CSU Braşov, campioană mondială la partinaj artistic pe role, competiţie desfăşurată în luna iulie a.c la Paris. Cel mai bun antrenor al judeţului la patinaj a fost desemnată Luminiţa Anuţa.
Sportivii au primit Diplome de excelenţă şi premii în bani. La categoria copii, sportivul şi antrenorul au primit câte 1000 de lei, la categoria juniori câte 1500 de lei, la tineret câte 2000 de lei, iar seniorii câte 2500 de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat că eforturile instituţiei pentru premierea sportivilor şi antrenorilor au foarte mari având în vedere bugetul.

„Eu zic că eforturile pe care le-am făcut în condiţiile bugetului au fost foarte mari. Atât pentru sportivi cât şi pentru antrenorii lor.Atunci când sportivii au fost stimulaţi, chiar şi înainte de 1989, rezultatele la olimpiade erau de excepţie.Din păcate, la ultima olimpiadă, eu personal nu am fost foarte mulţumit de ceea ce am reuşit să obţinem. Dacă la anul vom avea un buget mai mare şi eforturile vor fi mai mari pentru stimularea sportivilor. Deocamdată nu am votat bugetul pentru 2013, dar cu siguranţă va fi mai mare decât cel din acest an”, a explicat preşedintele CJ. AGERPRES