Cei mai buni elevi şi sportivi ai judeţului Bistriţa-Năsăud în acest an, precum şi profesorii lor coordonatori, respectiv antrenorii vor fi răsplătiţi de Consiliul Judeţean cu premii în bani, în valoare totală netă de 74.000 lei, potrivit unui proiect adoptat miercuri, în şedinţa ordinară a acestui for.

Cea mai mare sumă, de 7.500 lei, va merge către multiplul medaliat cu aur la olimpiadele de informatică, Rareş Buhai, din Bistriţa, care din această toamnă a devenit student al prestigioasei universităţi MIT. Alţi 5.000 lei vor merge către elevul Paul Târlişan, din Năsăud, care a obţinut medalia de argint la Olimpiada balcanică de matematică pentru juniori.

Vor fi premiaţi şi elevii care au obţinut cele mai mari medii la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat. Pe lista Consiliului Judeţean se mai află cinci sportivi care au obţinut medalii la competiţiile europene sau mondiale, fie ele de seniori sau juniori, care vor primi de asemenea câte 5.000 lei. Este vorba despre jucătoarele de tenis de masă Bernadette Szocs, Andreea Clapă şi Tania Plăian, halterofila Monica Csengeri şi o practicantă de taekwondo, Liana Musteaţă.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a ţinut să răsplătească şi eforturile depuse de cei din spatele premianţilor, astfel că pe lista de premiere se numără profesorii coordonatori ai celor doi olimpici la informatică şi matematică, precum şi antrenorii sportivelor. AGERPRES