Cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au depus jurământul

Cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au depus jurământul, joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Teatrul Excelsior, iar primarul ales, Gabriela Firea, şi-a exprimat speranţa că, indiferent de formaţiunile politice pe care le reprezintă, aceştia vor deveni o echipă.

“Daţi-mi voie să îmi exprim convingerea că împreună vom demonstra că, indiferent ce formaţiune politică reprezentăm, vom deveni o echipă, iar culorile pe care le vom reprezenta vor fi culorile Bucureştiului. Daţi-mi voie să cred că alături de dvs., cei mai mulţi oameni tineri, oameni foarte bine pregătiţi, foarte multe doamne – le văd în sală şi mă bucur, de la toate formaţiunile politice – vom demonstra că se poate mult mai bine decât a fost. Avem împreună de făcut foarte multe lucruri. Nu avem timp de pierdut. În fiecare zi va trebui să ne dedicăm celor care ne-au dat votul, încrederea şi speranţa, pentru ca Bucureştiul să devină capitala pe care ne-o dorim cu toţii”, a spus ea în debutul şedinţei.

Preşedinte de şedinţă pentru următoarele trei luni a fost ales Aurelian Bădulescu (Alianţa PSD+UNPR), care a întrunit 28 de voturi. Au mai candidat Cătălin Deaconescu, din partea PNL, care a întrunit 11 susţineri, şi Andrei Ionescu, din partea PMP, care a obţinut patru voturi.

La şedinţă a fost prezent şi prefectul Paul Nicolae Petrovan. Cei 55 de consilieri generali reprezintă următoarele formaţiuni politice: PSD+UNPR (24 de consilieri), USB (15 consilieri), PNL (8 consilieri), ALDE (4 consilieri), PMP (4 consilieri). AGERPRES