In municipiul Calafat se produce cea mai scumpa gigacalorie din tara, costul de productie fiind de 450 de lei, statul suportand subventia de pana la 120 de lei, pretul pe care il platesc locuitorii orasului pentru caldura.
Prefectul Silviu Dumitru a declarat ca judetul Dolj are mari probleme legate de furnizarea agentului termic in toate localitatile in care caldura se distribuie in sistem centralizat din cauza datoriilor foarte mari ale populatiei si ale agentilor economici fata de regiile de distributie, care, la randul lor, au restante la producatori.

Silviu Dumitru a spus ca datoriile locuitorilor din Calafat la caldura se ridica la peste 778.000 lei, iar asociatiile de proprietari si societatile din Craiova au de achitat Regiei de Termoficare peste 77 milioane de lei. La randul ei, aceasta are datorii la Complexul Energetic Craiova de aproape 120 milioane de lei.

„Datoriile Regiei de Termoficare Craiova catre Complexul Energetic sunt de la nivelul anului 2006, din octombrie, si au ajuns la 120 milioane de lei. Nu dorim, in nici un caz, sa ajungem ca aceste creante sa fie preluate de terti, pentru ca, in aceasta situatie, datornicii ar fi executati silit si nu dorim sa cream probleme sociale prin scoaterea la vanzare a locuintelor oamenilor. Nu se poate ca nici un locuitor de la asociatie cu nu stiu cate blocuri sa nu plateasca, pentru ca este imposibil ca toti acei oameni sa fie saraci, iar in asociatiile fara datorii sa fie numai oameni bogati”, a spus prefectul Silviu Dumitru.