Cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Urban Concept a reunit la Bucureşti peste 50 de participanţi

uc_ix_3mar2011_bucuresti1.jpgAgenţia OSC a organizat pe 3 martie cea de-a IX-a ediţie a Programului Naţional de Conferinţe “Urban Concept – dezvoltare urbană modernă în România”. Evenimentul a avut loc la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, din Bucureşti.

Programul Urban Concept, iniţiat în anul 2005, creează o platformă interactivă de comunicare între specialiştii implicaţi în dezvoltarea urbană din ţară. Evenimentul a fost organizat cu suportul Asociaţiei Arhitecţilor Şefi de Judeţe din România, a Biroului teritorial RUR Nord-Est şi a Uniunii Arhitecţilor din România- filiala Iaşi.

La conferinţă au participat peste 50 de persoane, reprezentanţi ai Registrului Urbaniştilor din România, arhitecţi, urbanişti, reprezentanţi ai universităţilor din domeniu, reprezentanţi ai birourilor private de arhitectură şi urbanism, ai Uniunii Arhitecţilor, ai Inspectoratului de stat în Construcţii şi a Inspectoratului teritorial Bucureşti Ilfov, asociaţii şi organizaţii profesionale reprezentative pentru domeniul urbanismului şi arhitecturii.

În cadrul evenimentului, s-au discutat detalii legate de Ordonanţa 7/ 2011. Lect. Dr. Andreea-Loreta Cercleux de la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti, a susţinut o alocuţiune cu titlul “Spațiu metropolitan versus zonă metropolitană în jurul Bucureștiului – între evaluare și constituire”.

Patronatul Societăţilor din Construcţii a fost reprezentat de Vicepreşedintele Tiberiu Andrioaiei, care a vorbit despre importanţa înscrierii constructorilor, arhitecţilor, dezvoltatorilor într-o astfel de structură. Conferinţa a oferit participanţilor prilejul de a se întâlni, de a interacţiona, de a-şi spune opiniile, de a încerca să găsească soluţii pentru dezvoltarea modernă a României.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul partenerilor: Ardaf, DAS, Oasis, Elsaco..